Реплики на известни картини – Стефан Балтов

Щом сте тук, значи вече сте попаднали под магическото влияние на живописта. И нуждата от естетическа наслада чрез докосване до ИЗКУСТВОТО е далеч по-силна от изкушенията на зашеметяващия технологичен свят, в който живеем днес… 

Картините на великите артисти вълнуват, вдъхновяват, обогатяват и кой може да знае по-добре колко силно е въздействието им от един художник? Рисуването на всяка реплика на известна картина е пътешествие – през епохи, нрави, мирогледи… по стъпките на създателя на творбата. 

Няма нужда да ви убеждаваме колко ценен подарък би било едно нарисувано от професионален художник копие на произведение на изкуството, част от световното културно наследство. Разбира се, можете да се сдобиете с много качествена репродукция на достъпна цена (дигитален печат, т.нар. „принт“ на картината), но ето какво тя не може да ви даде:

  • Уникалност, която може да се получи само при ръчното рисуване върху платното.
  • Реалистичност – маслените бои са истински, както тези, с които е създаден оригиналът.
  • Авторски почерк – художникът винаги оставя частица от себе си при “прочита” на картината, на която рисува реплика (копие).
  • Устойчивост – не случайно шедьоврите, на които се възхищаваме днес, са достигнали до нас през времето, запазвайки блясъка и въздействието си. 
  • Ценност – получавате не просто красива декорация, която да освежи интериора и да привлече погледа на гостите ви, а произведение на изкуството, работа на художник, в която е отразено неговото усещане за творбата, която “прерисува”.

Какво още е важно да знаете когато поръчвате копие (реплика) на любимата си картина

Възприятията ни за заобикалящия ни свят, както и за шедьоврите на изобразителното изкуство, са толкова различни, колкото сме и ние самите. За да получите картина, максимално припокриваща се с вашата представа за творбата, реплика на която искате да притежавате, помислете дали има нещо конкретно, което ви привлича в нея, какво усещане ви носи. И споделете наблюденията си с художника, който ще рисува за вас. Това е от значение, защото ще ви превърне от възложител, клиент, някой, който поръчва изработка на специален артикул, в спътник, който тръгва на същото пътешествие… по стъпките на създателя на оригиналното произведение.

Накрая ще получите не просто красива картина в рамка, а безценна емоция.


А ето още една покана за приключение – прекрачете прага на един необикновен свят, врата към който са авторските картини на Стефан Балтов.

ВАЖНО!

Сигурни сме, че няма нужда да напомняме, и все пак… Цветовете, които виждате на монитора или дисплея на мобилното устройство вероятно (всъщност почти сигурно) се различават от реалните. Но не толкова, че да не останете очаровани от поръчаното от вас късче ИЗКУСТВО.

Call Now Button