ПОРТРЕТИ ПО СНИМКА

Такива са портретите с маслени бои, които Стефан рисува…

Нека ви покажем някои от творбите на художника, нарисувани по поръчка на любители на портретната живопис.

Портрети по снимка – ЗНАМЕНИТОСТИ

Портрети по снимка и от натура – ЛЮБИМИ ХОРА

Портрети – ИСТОРИЧЕСКИ ЛИЧНОСТИ

И тъй като портретите са „специалност“ не само на Стефан Балтов, а и на Ваня Балтова (карикатурите са много, много специални портрети, знаете), ето и една малко по-различна галерия…

Намигване и усмивка 🙂

Ваня БалтоваПортрети на любимия… любимец!

Няколко думи за това какво прави портрета с маслени бои толкова специален

Няма да започваме разказа си с подробна информация за жанра, за особеностите на портретната живопис и различните видове портрети според броя на рисуваните лица, композицията, положението на главата, пола и възрастта на модела и т.н.. Няма да цитираме различни източници, които описват произхода на думата или историята на великите портретисти и техните произведения. Всичко това ще откриете лесно с едно търсене онлайн (проверено е).

Ето какво ще ви разкажем…

Представете си великолепни цветни портрети на красиви мъже и жени с живи очи. Сякаш няма как стаята да съществува без тях, няма къде да се спре светлината… и погледът. Толкова са истински, почти ви карат да повярвате, че моделите са позирали специално за вас. Когато се доближите достатъчно, можете да видите следите от четката, можете да оставите въображението си да се разходи из ателието на художника и да усети как миришат боите.

А сега – намирате се в къщата на баба и дядо. Много, много отдавна не сте ходили там… В ъгъла срещу прозореца, твърде близо до тавана, е окачен черно-бял портрет на младоженци. Рамката е стара, дървена, без орнаменти. Боите са поизгубили блясъка си. Може би е от праха по стъклото, което пази от пръстите на времето образите на хората, нарисувани от неизвестен художник преди цяла вечност.  Лицата (в анфас на баба и три-четвърти на дядо) са нереално млади, израженията им са леко притеснени, твърде сериозни – знаели са, че портретът ще живее в този дом дълго след като те си отидат от тук и трябва да се получи добре.

Друга история – смеещи се детски очи ви гледат от кокетен малък портрет, окачен на стената над камината. Задават ви въпроси без да ги е грижа дали сте твърде заети сега да отговаряте, казват ви колко много ви обичат и искат още сладолед… И това се случва всеки път щом погледът ви спре на тях (по безброй пъти на ден).

Е, сега знаете защо портретът, който ще бъде майсторски нарисуван за вас от Стефан Балтов, е толкова специален…

Досещате се колко е лесно да получите (и да подарите на някого) тази безценна емоция, нали? Можете да използвате предпочитан от вас начин за връзка с художника – email, формата за контакти или пък доброто старо телефонно обаждане (номера ще видите малко по-долу). Ако пък имате куп въпроси, почти е сигурно, че отговорите им ще намерите тук: КАК ДА ПОРЪЧАМ


ВАЖНО!

Сигурни сме, че няма нужда да напомняме, и все пак… Цветовете, които виждате на монитора или дисплея на мобилното устройство вероятно (всъщност почти сигурно) се различават от реалните. Но не толкова, че да не останете очаровани от поръчаното от вас късче ИЗКУСТВО.

Call Now Button