Как да поръчам карикатура, портрет или картина

Искате да зарадвате себе си ли някой друг с един различен Арт подарък? Сигурно си задавате куп въпроси за това какво трябва да направите, за да получите желаната частица ИЗКУСТВО. Ето няколко полезни отговора:

Размерът на карикатурата е стандартен – 35/50 см, следва паспарту от цветен картон и рамка – 45/55 или 60 см. Портретите най-често са с размер 33/44 см. Разбира се, ако желаете някакъв конкретен размер, не се колебайте да се свържете с нас, за да уточним подробностите около вашата поръчка като възможност за рисуване, срок за изработка, цена.

Карикатурата се изпълнява с туш, перманент, сух пастел върху картон, като се съхранява зад стъкло с рамка или се ламинира, по желание на клиента. Портретите са нарисувани с маслени бои върху грундирана плоскост.

Да, разбира се. Работим с няколко фирми, предлагащи рамки за картини, като при ваше желание ще предложим варианти на рамки в зависимост от цената и времето за изработка.

За да нарисувам карикатура се нуждая от снимки в близък план на лицето, без тъмни очила (по възможност няколко снимки). Също така и снимка в цял ръст, за да се ориентирам за това как изглежда моделът. За портретите (както ще се убедите сами като разгледате галерията на Стефан Балтов) – изпратете снимката, която искате да се превърне в картина. Портретът ще е също толкова истински и жив като модела.

Важно е да ми пишете за професията на модела, хобита, шеги между приятели или в семейството, прякори, любимо питие, храни и… мечти.

  • Цената на една карикатура зависи от няколко неща – брой лица, сложност на сюжета, размер и рамкиране. За да получите точна цена, попитайте по удобен за Вас начин – телефонно обаждане до Ваня Балтова, имейл или дори лично съобщение в социалните мрежи.
  • При определянето на цената за рисуване на портрет по поръчка имаме предвид отново броя лица, дали портретът ще е черно-бял с маслени бои върху грундирана плоскост или цветен портрет върху платно, дали е бюстов, торсов, цяла фигура, какъв ще е размерът и рамката и т.н. Попитайте Стефан за цената и ще Ви отговори максимално бързо.
  • За картини също цена може да получите като направите конкретно запитване. Използвайте удобен за Вас начин за комуникация – формата за контакти, имейл или пък добрия стар телефонен разговор.

В зависимост от броя на лицата, които ще бъдат рисувани, времето е различно. Важна е и сложността на картината, дали ще бъдат добавяни в карикатурата коли, мотори, домашни любимци, пейзажи и т.н. Добре е да има лична комуникация или да напишете дата, за която искате да получите поръчката си, за да да отговорим дали е възможно да я изпълним в желания срок.

Използваме опцията „наложен платеж“ при получаване, с право на преглед, разбира се. Документът за плащането ще Ви бъде издаден от куриерската фирма. Ако имате някакви други предпочитания (искате например получателят да бъде приятно изненадан с подарък, който Вие да платите предварително), свържете се нас, за да уточним подробностите.

Изпращаме Вашата поръчка по Еконт, със застраховка за опазване на картината. Затова е важно да уточним адреса за доставка и да получим валиден телефон за връзка с Вас.

Имаме страница във Фейсбук – Карикатури и портрети, където можете да оставите отзиви, да коментирате и да публикувате снимки на това, което сме нарисували за вас. Ще се радваме да станете част от рубриката ни „Доволни клиенти“.


Как да се свържа с вас ако имам някакви допълнителни въпроси

Винаги можете да ни потърсите на телефоните, които ще намерите в КОНТАКТИ.

Ето ги и тук:

  • За карикатура – Ваня Балтова, 0888 483 730;
  • За портрети и картини – Стефан Балтов, 0889 655 674.
Call Now Button